Training

Fahira 4 HorseNRGY biedt verschillende vormen van (gedrags)training aan om de samenwerking tussen paard en mens gemakkelijker te maken.

Tijdens de training wordt er gewerkt volgens de methodiek van TwoMoons. Er wordt met rust, respect en zachtheid gewerkt. Er wordt actief contact gemaakt met het paard.

Hieronder staan diverse mogelijkheden van training genoemd.
Heb je hierover vragen, wil je wat afspreken, een specifiek gedragsprobleem trainen maar ook met andere vragen of ideeën  neem dan contact op.

Grondwerkles
IMG-20141101-WA0009
Door middel van grondwerk kun je werken aan de communicatie met je paard. Met grondwerkoefeningen is het mogelijk je leiderschap duidelijk te maken, het paard vertrouwen te geven in jou als leider en meer controle te krijgen of je paard.
Op het moment dat je leiderschap op de grond meer bevestigd is, zal je hier ook effect van merken met bijvoorbeeld het rijden, maar ook bij trailerladen.
Het is ook vaak de basis voor het oplossen van gedragsproblemen.

Loswerkles
Loswerken is een tweede mogelijkheid
Matcho 1om te werken aan de samenwerking tussen jou en je paard.  In een afgebakende ruimte ga jij als leider richting en tempo van het paard bepalen en daardoor je leiderschap tonen en verduidelijken. Loswerken kan dienen als afwisseling in je training maar ook als basis voor het oplossen van gedragsproblemen.

Trailerladen
Trailerladen is voor veel paarden en mensen een uitdaging, terwijl dit vaak heel eenvoudig opgelost kan worden.

In een trailerlaadtraining kunnen meerdere aspecten getraind worden.

 • (Jonge) paarden die nog nooit op de trailer gestaan hebben kunnen we leren op een rustige wijze de trailer in en uit te gaan, zodat zij geen negatieve ervaring krijgen. Goed leren vanaf het eerste begin, zorgt ervoor dat je een paard hebt dat zijn leven lang probleemloos zal laden, mits hij geen negatieve ervaring opdoet.
 • Trailerlaadproblemen kunnen opgelost te worden.
  Door negatieve ervaringen, kan het gebeuren dat het paard niet meer in de trailer wil. Dwang en geweld zijn hierbij zaken die niet helpen.  Misschien helpt het één keer, maar eigenlijk zorg je ervoor dat je paard een negatieve ervaring met de trailer (erbij) krijgt.
  Vaak zien we dat mensen blijven proberen en oefenen, maar…
  Als je zonder succes blijft oefenen, dan leert je paard (ongewild en onbewust) juist het tegenovergestelde. Je leert het paard om juist NIET te laden en daardoor versterk je de negatieve associatie die het paard heeft gekoppeld aan de trailer!
  HorseNRGY gebruikt de methode van Two Moons om je paard en jou te leren om de trailer als prettig en veilig te gaan ervaren. We laten het paard zelf ervaren en zelf de keuze maken om de trailer in te gaan. Dit gaat op een respectvolle manier met een positieve intentie.
  Afhankelijk van het probleem kunnen we veel paarden in 1 of een paar sessie van hun trailerlaadangst afhelpen.P1030769

Schriktraining
Paarden zijn vluchtdieren, dus wanneer ze ergens bang voor zijn is hun eerste natuurlijke reactie wegrennen.
Door middel van een schriktraining kunnen we je paard en jou meer vertrouwen geven in enge situaties, minder gevoelig te maken voor prikkels en het aller belangrijkste… je paard trainen stil te staan in plaats van weg te rennen als hij iets eng vindt.
In een schriktraining gaan we met een uitdagend parcours aan de gang, in eerste instantie aan de hand en met de mogelijkheid voor wie dit wil om ook onder het zadel het parcours af te leggen.
Schriktraining wordt aangeboden voor groepen van 4 – 6 personen.

IMG-20141101-WA0011

Delen

Samenwerking tussen Paard en Mens