Trailerladen

Trailerladen is voor veel paarden en mensen een uitdaging, terwijl dit vaak heel eenvoudig opgelost kan worden.

Heeft je paard of pony een probleem met laden in de trailer of in de vrachtwagen? Of heeft je nog geen probleem maar wil je het graag goed aanleren, ook dan kan HorseNRGY je helpen.

P1030769

In een trailerlaadtraining kunnen meerdere aspecten getraind worden.

 • (Jonge) paarden die nog nooit op de trailer gestaan hebben kunnen we leren op een rustige wijze de trailer in en uit te gaan, zodat zij geen negatieve ervaring krijgen. Goed leren vanaf het eerste begin, zorgt ervoor dat je een paard hebt dat zijn leven lang probleemloos zal laden, mits hij geen negatieve ervaring opdoet.
 • Trailerlaadproblemen kunnen opgelost te worden.
  Door negatieve ervaringen, kan het gebeuren dat het paard niet meer in de trailer wil. Dwang en geweld zijn hierbij zaken die niet helpen.  Misschien helpt het één keer, maar eigenlijk zorg je ervoor dat je paard een negatieve ervaring met de trailer (erbij) krijgt.
  Vaak zien we dat mensen blijven proberen en oefenen, maar…
  Als je zonder succes blijft oefenen, dan leert je paard (ongewild en onbewust) juist het tegenovergestelde. Je leert het paard om juist NIET te laden en daardoor versterk je de negatieve associatie die het paard heeft gekoppeld aan de trailer!
  HorseNRGY gebruikt de methode van Two Moons om je paard en jou te leren om de trailer als prettig en veilig te gaan ervaren. We laten het paard zelf ervaren en zelf de keuze maken om de trailer in te gaan. Dit gaat op een respectvolle manier met een positieve intentie.
  Afhankelijk van het probleem kunnen we veel paarden in 1 of een paar sessie van hun trailerlaadangst afhelpen.

Theorieavond trailerladen
Het is mogelijk om je aan te melden voor een theorieavond trailerladen, bij voldoende aanmeldingen zal deze georganiseerd worden door horseNRGY. Ook is het mogelijk een dergelijke avond te organiseren voor je rijvereniging, manege of pensionstalling.

Samenwerking tussen Paard en Mens